Няколко неочаквани причини за появата на пъпки

2012-08-17 14:40:00
Няколко неочаквани причини за появата на пъпки
Снимка: Dreamstime

Колкото и да ни се иска, ограничаването от шоколад и пържени картофки, ежедневното ексфолиране на кожата и мазането със специални кремове и маски не са начините да се спасим от акнето. Кожата е „капризна натура” и не е лесно да й угодим с козметични средства.

 

 

Ако обаче съобразим да дезинфекцираме точно три предмета, които използваме почти непрестанно, шансовете да се появи пъпка намаляват драстично. Ето кои са тези вредители под прикритие:

 

Мобилният ви телефон

От нещата, които държим в чантата си, по него се натрупват най-много бактерии. Можете да използвате антибактериален гел за ръце, за да го почистите, и не го прилепвайте плътно до ухото си, докато говорите.

 

Слънчевите ви очила

Същото се отнася и за диоптричните – оставяме ги навсякъде и после всичко попада по лицето ни. Друг път внимавайте върху какво ги поставяте и отново – редовното почистване с антибактериален гел ще спаси поне малко положението.

 

Снимка: Dreamstime

 

Четките за грим

Истински „развъдник за бактерии”. Няма начин да купувате постоянно нови, затова един спрей дезинфектант би бил най-удачен за случая.

 

Още полезни статии четете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия