Всеки един от нас е имал пъпки. Някои само по време на пубертета, други преди цикъл (става дума за момичетата), а трети имат и до ден-днешен, нищо, че вече са прехвърлили тийнейджърските години. Има доста козметични продукти, които ни избавят от този досаден проблем, но понякога се налага да се справим директно с пъпката, като я изстискаме. Вижте как да го правите, за да не възпалявате излишно кожата си.

 

 

Третирайте участъка с ексфолираща пилинг маска, като отгоре поставите гореща мокра кърпа. Стойте така около 3 минути, след което почистете с масажиращи движения.

 

Време е да изстискате досадната пъпка. Препоръчително е да увиете пръстите си в мека кърпа. Поставете единия пръст от едната страна на пъпката, а другия от другата, за да стиснете. Изкарайте всичко, докато не стигнете до бистра течност и/или кръв. Ако няколко пъти не успеете да изстискате пъпката, спрете. Явно не е достатъчно узряла и само ще възпалите кожата си.

 

Сега трябва да поставите подходяща маска на лицето си, която премахва черните точки. На пазара има голямо разнообразие, изберете тази, която пасва най-добре на типа ви кожа.

Автор: Ралица Солакова