1/3 от младежите страдат от болки в гърба

2012-07-26 15:20:00
1/3 от младежите страдат от болки в гърба
Снимка: sxc.hu

Един на всеки трима от младежите се оплаква от болки в гърба и врата, сочат резултатите от проучване на базираната в Лондон агенция “Mintel”, цитирани от британския вестник “Daily Mail”.

 

Оказва се, че дългото седене пред телевизора и компютъра и ниската физическа активност, са довели до влошаване на здравното състояние на младежите на възраст между 16 и 24 години.

 

 

Шокиращ е фактът, че около 34% от тях страдат от болки в гърба и врата, като се има предвид, че хората с подобни оплаквания на възраст над 65 години са също приблизително толкова (почти 38%).

 

„Броят на младежите във Великобритания, страдащи от болки в гърба и врата е тревожно висок. Седенето дълго време води до отслабване на мускулатурата. Заседналият начин на живот, както и неудобните пози, в които младите хора седят, водят до болки в кръста, гърба и врата”, коментират изследователите.

 

Резултатите от проучването също така сочат, че голям процент от младежите и възрастните хора страдат от главоболие. Около 62% от жените и 49% от мъжете редовно изпитват болки в главата.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Game_Fan98
преди 11 години

raror ми взе думите от устата :Д

CryToDie
преди 11 години

Еми за наше улеснение да вземат да направят едни удобни "кресла" и да не ни боли гърбът повече :D

bebeemalko
преди 11 години

Защо по техните данни съдят и нашите... Тук е БЪЛГАРИЯ!

raror
преди 11 години

Останалите 2/3 нямат компютър :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия