Какво да правите, ако се натровите с алкохол и как да не се стига до там

2012-07-10 13:18:00
Какво да правите, ако се натровите с алкохол и как да не се стига до там
Снимка: sxc.hu

В България доста заведения предлагат некачествен алкохол, за да са на по-голяма печалба. Затова трябва да бъдем изключително внимателни. Като си купуваме алкохол от магазина, също не ме застраховани. Най-добре е да пазаруваме от познати, но не всеки има такива.

 

И все пак, избягвайте случайните магазини. Посещавайте такива, в които алкохолът се продава с етикет, бандерол, което показва, че бутилката не е отваряна и е фабрично запечатана.

 

 

Когато ходите на дискотека е препоръчително с компанията да си поръчате бутилка, за да се уверите, че не е менте. Избягвайте да консумирате отделни питиета. Ако няма с кого да се комбинирате, поръчайте си бира.

 

Преди да пиете, яжте. Има значително по-голям шанс да се натровите, ако ви е празен стомахът.

 

Момичета, не приемайте питиета от непознати, дори момчетата да изглеждат добре и приятелски настроени. Не знаете с какво ви черпят и дали не са сипали нещо, което ще ви докара до безсъзнание.

 

Ако се натровите, веднага позвънете на тел. 112 и помолете някой приятел да отиде до аптека и да ви купи активен въглен, който да изпиете, докато чакате линейката или докато ви карат към най-близката болница.

 

Всеки, който пие, е застрашен от алкохолно натравяне. Затова е хубаво да намерите друг начин да разпускате и да се забавлявате.

 

Не забравяйте, че консумацията на алкохол е забранена за лица под 18-годишна възраст!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия