И пиците могат да бъдат здравословни

2012-07-02 23:49:00
И пиците могат да бъдат здравословни
Снимка: sxc.hu

Направени от бяло брашно и поръсени със солидно количество плънка, наситена с мазнини, пиците обикновено не са най-здравословната храна, която можем да си позволим. Това обаче е на път да се промени, след като шотландски учени от Глазгоуския университет създадоха полезен вариант на така любимото на всички ястие от италианската кухня, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

Здравословната пица се отличава със сравнително ниско съдържание на мазнини и цели 30% от необходимия за един средностатистически човек прием на витамини и минерали дневно. За разлика от останалите представители на вида, полезната пица може да се похвали с почти незначително съдържание на сол, което я прави изключително подходяща за хора със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.

 

Тестото на разработеното от шотландските учени италианско ястие е създадено по специална рецепта, включваща използването на така нашумелите напоследък морски водорасли, богати на витамин К, витамини от групата B, йод и магнезий. Пицата е подправена с доматен сос, обогатен с червен пипер, което добавя към нея допълнителни количества Витамин С. Сиренето и еленското месо също не са за пренебрегване – те снабдяват хранителния продукт с калий, цинк, магнезий, фосфор и редица безценни витамини.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DownloadVirus
преди 11 години

Домашна си правя и е много яка..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия