Когато сме на диета, на всички нас ни се случва да ни се прииска да си хапнем нещо вкусно и ужасно калорично, нарушавайки напълно режима си на хранене, пише weightwatchers.com.

 

Резултатите от скорошно проучване сочат, че следобедните и вечерните часове са най-критични за диетата, тъй като именно тогава повечето хора изпитват непреодолим глад за нещо забранено.

 

 

Един на всеки трима, спазващи определен хранителен режим, признава, че най-често съгрешава в следобедните часове. Около 46% пък са тези, които похапват висококалорични неща малко след вечеря. Едва 2% от хората се изкушават от забраненото точно след закуска, а 18% - късно през нощта.

 

Това обаче далеч не е фатално. Междинните хранения са дори задължителни по време на диета. Те могат едновременно да „залъжат” глада и да внесат в организма допълнително витамини, минерали и други полезни вещества.

 

Ако се почувствате гладни малко след закуска, специалистите съветват да утолите нуждите си от храна с някакъв плод или яйце. В следобедните часове можете да заложите на кисело мляко, ядки или протеиново блокче. След вечеря и късно през нощта е хубаво да утолявате глада си с парче сирене или пък извара. Така няма да навредите на диетата си и ще се чувствате сити през целия ден.

Автор: Илиана