Кога диетата е най-трудна и как да се справим с внезапния глад?

2012-06-27 19:25:00
Кога диетата е най-трудна и как да се справим с внезапния глад?
Снимка: sxc.hu

Когато сме на диета, на всички нас ни се случва да ни се прииска да си хапнем нещо вкусно и ужасно калорично, нарушавайки напълно режима си на хранене, пише weightwatchers.com.

 

Резултатите от скорошно проучване сочат, че следобедните и вечерните часове са най-критични за диетата, тъй като именно тогава повечето хора изпитват непреодолим глад за нещо забранено.

 

 

Един на всеки трима, спазващи определен хранителен режим, признава, че най-често съгрешава в следобедните часове. Около 46% пък са тези, които похапват висококалорични неща малко след вечеря. Едва 2% от хората се изкушават от забраненото точно след закуска, а 18% - късно през нощта.

 

Това обаче далеч не е фатално. Междинните хранения са дори задължителни по време на диета. Те могат едновременно да „залъжат” глада и да внесат в организма допълнително витамини, минерали и други полезни вещества.

 

Ако се почувствате гладни малко след закуска, специалистите съветват да утолите нуждите си от храна с някакъв плод или яйце. В следобедните часове можете да заложите на кисело мляко, ядки или протеиново блокче. След вечеря и късно през нощта е хубаво да утолявате глада си с парче сирене или пък извара. Така няма да навредите на диетата си и ще се чувствате сити през целия ден.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckingFreak
преди 12 години

Ми като всички псевдо диети само пеят как не трябвало да се яде след 18 часа, човек как да не огладнее!?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия