Отслабнете, като смените цвета на... чинията

2012-06-22 09:22:00
Отслабнете, като смените цвета на... чинията
Снимка: sxc.hu

Когато започват диета, повечето хора се затормозяват с това да измислят какво точно да ядат. Оказва се обаче, че те трябва да обърнат внимание и на още един въпрос, а именно – на цвета на чинията, пише в “Telegraph”.

 

Учени от Корнуелския университет в Ню Йорк твърдят, че контрастът между цвета на ястието, което поглъщаме, и чинията, в която сме го сипали, е от първостепенна важност, що се отнася до това какво количество ще изядем.

 

 

След провеждането на серия от експерименти с участието на групи от по 60 души, изследователите открили, че хората си сипват и поглъщат средно с около 20% повече храна, когато цветът на чинията и яденето им съвпадат или са близки помежду си.

 

Според учените това се дължи на факта, че много често човешкият мозък, дори на подсъзнателно ниво, се стреми да напълни чинията, с която разполага (без значение колко голяма е тя). Когато сипваме доматен сос в червена чиния обаче, цветовете се сливат и не успяваме да преценим с точност количеството. Именно това води до прекаляването с големината на порциите, поглъщането на допълнителни калории и в крайна сметка... натрупването на излишни килограми.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DSD Creations
преди 11 години

Абе не се начудихте к`ви глупости да напишете, все новини за храна и мода (finger)

Marko4123
преди 11 години

Според мен по-добрият начин за стройна фигура е да се храниш според кръвната ти група. Лично съм пробвал и доста помага. Ако искате повече информация за какво говоря може да ми пишете на marko.uzunov***gmail.com или да посетите някой сайт за информация , като например http://santypus.com

Bomber
преди 11 години

По-Голяма глупост не бях чел какво общо има смяната на цвета на чинията със това един човек да отслабне(Прочетох статията,видях как е обяснено всичко)Отслабването може да се случи само със избора на правилен режим на хранене ;)

patiitu
преди 11 години

У нас чиниите са стъклени! :D

li0n
преди 11 години

O, боже.. То по тая логика, до ся да съм 10 кг, щото в нас има всевъзможен цвят чинии...

DownloadVirus
преди 11 години

Това вече е върхът.. По-безсмислена статия не бях чел

heartlesandfreaky
преди 11 години

поредната глупост (според мен, разбира се ;д )

Sladichkoto0
преди 11 години

Дали ще помогне ? :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия