Установиха защо хората изпитват ужас при вида на паяк

2012-06-13 15:58:00
Установиха защо хората изпитват ужас при вида на паяк
Снимка: Reuters

Плашите ли се от паяци ? Замисляли ли сте се защо толкова хора страдат от „арахнофобия“ ? Според учените се ужасяваме при вида на паяк заради техните непредвидими движения, цвета и краката им, съобщи в. „Дейли мейл“.

 

Хората са така устроени, че не им допадат ъгловатите форми и се плашат от животни, които са тъмни. Подсъзнателно те предпочитат да общуват със същества, които са светли като тях.

 

 

Човек предпочита компанията на ярките буболечки пред тази на тъмните паяци.

 

Окото ни е в състояние да хване и най-малките движение на осмокраките гадинки, а те правят доста такива и повечето от тях са непредвидими. Това кара хората да се страхуват още повече.

 

За да се справите със страха от паяци, четете литература, свързана с тях. Колкото повече ги опознаете, толкова по-малко ще се страхувате, когато ги видите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
rosy_99
преди 12 години

аз на се страхувам от паяци, докато приятелките ми изпадат в някаква фобия от тях....не ги разбирам

DSD Creations
преди 12 години

BITCH PLEASE !!! Страх ме е само от паяците в Minecraft !!! :D

BetkaA
преди 12 години

Ужасявам се от тях

teen_gaby
преди 12 години

Не понасям паяците просто не издържам да ги гледам

ioscha99
преди 12 години

Аз лично нямам страх от паяци!!! :)

xoxi
преди 12 години

Тази статия е писана от човек, който със сигурност няма фобия от паяците и идея си няма какво е усещането... и че по никакъв начин не може да се избегне или поне намали страха.

Lovely Dream
преди 12 години

Аз по принцип мразя да съм в близост до каквито и да е насекоми, а сезонът "нещо лази по теб" , както имаше една картинка в ФБ, е почти официално открит и нз как ще издържа пак цяло лято на село сред тях. Да четем специализирана литература за тях?! Дааа бе, може ли да не почна да чета за тях. Нали ги изучавах, още по-противни са ми сега. Като научих всяко тяхно израстъче за какво служи и как се нарича, си затвърдих мнението, че насекомите са гадни... ми то като ти има наврени картинки на пчели, паяци, богомолки, снимани от 5 см, то ти става още по-противно бе :xxx

scrooper
преди 12 години

Има всякакви фобии..

koshtramba
преди 12 години

Имала съм 3 паяка - brachypelma vagans, brachypelma bohemei и сега lasiodora striatipes и не ме беше страх от нито един от тях ! :D Така, че аз май не съм от "хората".

Rebirthing
преди 12 години

Е винаги съм казвала, че ме е страх от същества с повече от два крака ;д...

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия