Каква основа за грим е подходяща за теб, как да я поставиш правилно

2012-06-06 13:16:00
Каква основа за грим е подходяща за теб, как да я поставиш правилно
Снимка: Reuters

В днешно на време на пазара има огромно изобилие от козметични продукти. Често дамите не знаят кое за какво служи, има ли смисъл от него и как да го ползват. Затова те подминават голяма част от нещата.

 

Нека поговорим за основата/базата за грим, която все още не се използва от много българки.

 

Този козметичен продукт има за цел да подготви кожата за грима и да помогне той да се задържи максимално дълго върху лицето. Въпреки че в състава на основата за грим има много съставки, полезни за кожата, не замествайте кремовете за лице, тоника и др. с нея.

 

 

Базата за грим създава равна и гладна повърхност на кожата, заглаждайки бръчките и пъпките. По този начин фон дьо тенът се разпределя по-лесно и максимално равномерно. Основата се нанася с ръце, като е нужно да изчакате няколко минутки, преди да пристъпите към гримирането.

 

Ако имате мазна кожа, изберете матова основа. Измийте лицето си, нанесете подходящ крем, изчакайте няколко минутки и след това поставете базата за грим.

 

За вас е подходяща овлажняващата основа, ако сте притежателка на суха кожа.

 

Цветните основи подобряват цвета на лицето. Светлосините балансират оранжевия оттенък на слънчевия загар, зелените премахват зачервяването на кожата, белите правят лицето светло, а лилавите омекотяват жълтия/кафеникавия оттенък.

 

Лятно време е препоръчително да си взимате основи, които съдържат UV-филтри и ще ви предпазват от силното слънце.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия