Как да се справим с болката по естествен път?

2012-05-15 15:12:00
Как да се справим с болката по естествен път?
Снимка: sxc.hu

В днешния забързан ден хората прибягват до най-лесните начини за облекчаване на болка – лекарствата. Но се пренебрегват страничните ефекти и пристрастяването към някои от тях. Ако искате да дадете шанс на природни средства за облекчаване на болката, вижте кои от тях бихте могли да приложите:

 

Кората от бяла бреза

 

Тя съдържа салицин, вещество, което има противовъзпалително и облекчаващо болката действие, което е известно от хиляди години. Аспиринът е дериватив на салицин и ако повече хора знаеха за това, може би щяха да изберат натуралния продукт.

 

Кисел сок от череши

 

Изглежда много невероятно това да има редуциращо болката действие, но този сок има противовъзпалителен ефект, което спомага за облекчаване на болката и допринася за цялостното здраве на мускулите. Черешите също така са богати на антиоксиданти.

 

Зехтин

 

Той също спада към продуктите с противовъзпалителен ефект.

 

 

Умерена физическа активност

 

Някои хора, които бягат на дълги разстояния твърдят, че се чувстват в еуфория от това движение, но дори и умерената активност може да облекчи болката и сковаността на тялото.

 

Техника за емоционално освобождаване

 

Много хора твърдят, че е високоефективно решение. Включва потупването и прилагането на натиск върху определени точки (подобно на акупунктурата), за да се изчистят блокажите в естествения поток на енергията.

 

Болката е симптом на някакъв дисбаланс или разместване в тялото и най-доброто решение е да се установи, откъде идва тя. Трябва да изследваме тялото си и да познаваме сигналите му, а не просто да гълтаме хапчета, за да потушим болката.

 

Още полезна информация може да намерите в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия