Факти за цигарите, които са в състояние да ви откажат от този порок

2012-04-18 10:32:00
Факти за цигарите, които са в състояние да ви откажат от този порок
Тютюнопушенето вреди на вас и на другите около вас! Снимка: sxc.hu

Повечето пушачи са пропушили, докато са били тийнейджъри. 80% от хората, които пушат, започват да пушат сериозно,преди да станат пълнолетни. Вижте няколко интересни факта, свързани с цигарите и никотина, които могат да ви откажат да се поддадете на този порок:

 

1. 43% от хората, които пушат максимум три цигари дневно, се пристрастяват към цигарите и след време пушат половин-една кутия, а понякога и по повече.

 

2. Цигарите намаляват чувството за вкус и мирис и по този начин ще ви е по-трудно истински да се насладите на любимите си храни и/или цветя. Но откажете ли пушенето, няколко дни по-късно чувството за вкус и мирис се възвръща.

 

3. 70% от тийнейджърите всъщност не пушат. Не палете цигара след цигара, само за да се харесате на някого или да се впишете в обстановката. Дръжте на здравето си. Ако човек не пропуши през тийнейджърските си години, шансът да го направи след време е минимален.

 

4. 70% от пушачите наистина искат да откажат цигарите.

 

 

5. Не ставайте поредния наркоман. Никотинът е толкова пристрастяващ, колкото кокаина и хероина.

 

6. Една кутия цигари дневно струва 5лв. А това са много пари, достатъчни за купуването на чисто нов лек автомобил.

 

7. Основната съставка на цигарите – никотинът – е отрова за организма, която пушачите съзнателно употребяват. Как е възможно човек да се убива, осъзнавайки какво прави? 8. Тийнейджърите, които пушат, кашлят значително повече от тези, които не употребяват цигари.

 

9. Годишно умират над 53 000 пасивни пушачи, а дори не са имали този вреден навик. 10.

 

10 години след като човек е отказал цигарите, той вече не е в рисковата група за развитие на белодробен рак и сърдечни заболявания.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
breathless
преди 12 години

Край, от утре ги спирам, след като прочетох статията! Yeah, sure ...

oTPoBHa
преди 12 години

Смешно е, когато пушачите са едва ли не горди от това, което правят. Няма за какво. Съжалявам пушачите. Те просто са жертва на самите себе си, на своето пристрастяване. От самочувствието няма никакъв положителен ефект. То няма да спре никотина "да разгражда" (и буквално, и образно казано) белодробнаата тъкан и да състарява кожата. Радвайте се колкото си искате, че пушите, но причина за радост не съществува...

Verminaard
преди 12 години

"Една кутия цигари дневно струва 5лв. А това са много пари, достатъчни за купуването на чисто нов лек автомобил." ЮХУУУ! ЕВРОПААААА! С ПЕТ ЛЕВА НОВА КОЛА!

sugargirl94
преди 12 години

Нито едно от изброените не ме накара да дори да се замисля :Д.Тези неща тоооолкова съм ги чела...А да попитам непушачите: 'Къде ви е новия автомобил?' :D:D:D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия