Няколко забавни начина за сваляне на излишни килограми

2012-04-06 13:13:00
Няколко забавни начина за сваляне на излишни килограми
Спортувайте, за да постигнете желаната фигура. Снимка: sxc.hu

Всеки човек, който има излишни килограми, иска да се отърве от тях, но не и по трудния начин. Затова повечето хора не успяват да завършат диетата си успешно и я прекъсват по средата – когато волята им откаже да им съдейства в това тежко начинание.

 

Но освен с диети, човек може да отслабне и като спортува. Просто ограничете храната си и спортувайте повечко. Резултатите ще дойдат доста по-бавно, но пък ще се забавлявате, докато отслабвате.

 

Зимата вече отмина, но нека споменем зимните спортове, които помагат да намалим теглото си.

 

Кънки на лед – при този спорт се изгарят близо 450 калории за час. Освен, че ще се забавлявате с приятелите си, вие ще намалявате обиколките си неусетно. През лятото може да се пързаляте с ролкови кънки, ефектът ще е същият.

 

 

Ски – при карането на ски се горят доста калории – около 550 за един час. Колкото по-бързо се спускате, толкова повече калории ще горите. Хубавото на този спорт е, че е екстремен, времето минава бързо и ако намалите храната си, то определено ще свалите минимум 2-3 килограма за седмица. Недостатъкът е, че се практикува само зимно време.

 

Плуване – плуването е препоръчително за хора, които имат проблеми с гръбнака. При този спорт се горят също доста калории заради съпротивлението с водата. Човек може да изгори около 500-550 калории за час, ако плува в свободен стил. Колкото по-труден е стилът, в който плува човек, толкова повече мазнини изгаря.

 

Каране на колело – при един час каране на колело се горят около 300 калории. Тук пак зависи от темпото, което поддържа колоездачът. Може да не се гори толкова много при колоезденето, но пък човек може да се забавлява, ако е излязъл навън със своите приятели.

 

Скейтборд – голяма част от тийнейджърите (особено момчетата) обичат да карат скейтборд. Въпреки че те не го правят, за да отслабнат, нека знаят, че за един час изгарят близо 300 калории.

 

Тичане – повечето хора намират тичането за изключително скучно и натоварващо. Но ако си с приятели, правите си почивки и си говорите интересни неща, то обиколките на стадиона или тичането в парка, ще минава неусетно. Човек гори около 500 калории за един час тичане.

 

Времето навън се оправя, така че се възползвайте максимално от него. Излизайте, спортувайте, ограничете яденето си (количеството, а не разнообразието) и неусетно до лятото ще имате тялото, което искате.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия