Пристрастеността към наркотиците се заражда в тийнейджърските години

2012-04-03 14:46:00
Пристрастеността към наркотиците се заражда в тийнейджърските години
Наркотиците могат да ви убият. Снимка: sxc.hu

Наскоро направено проучване показва, че голяма част от тийнейджърите са употребявали алкохол и наркотици до достигане на зряла възраст, съобщи Ройтерс. А именно в юношеските години се зараждат зависимостите.

 

В изследването участвали над 10 000 тийнейджъри от Америка между 13 и 18-годишна възраст, които били наблюдавани в период от 3 години.

 

 

Четирима от всеки петима тийнейджъри са опитвали алкохол, като 15% от младежите до 18-годишна възраст, вече имат няколко напивания зад гърба си. На същата възраст цели 16% от тийнейджърите редовно злоупотребяват с наркотици.

 

Близо 18% от младежите над 18 години са застрашени да злоупотребяват със спиртните напитки до края на живота си. 11% пък ще имат проблеми с наркотиците, докато са живи. Тези данни карат учените да смятат, че тези хора са започнали да пият и да се дрогират на по-ранна възраст.

 

Колкото по-рано тийнейджърите започват да употребяват алкохол и наркотици, толкова по-рано ще се пристрастят към тях. Спешно трябва да бъдат взети мерки, за да се предотврати злоупотребата с упойващи вещества сред тийнейджърите.

 

(БТА)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
misnamed
преди 8 години

Толкова ми омръзна от това ежедневие вече... Ставам в 6:45 успивам се всеки ден, хващаме си нещо и с мойта приятелка тръгваме. Е тя е от различно училище но минава по моя път за мойто. Вися в училището по 8 часа и най рано се прибирам към 14 следобяд. Има изключения когато с "приятелки" ходиме до някое кафе за половин час.. И така, прибирам се, ям, уча и през другото време на лаптопа. Е следва спора с наще за какво ли не...цигари, пари, държание или те се карат за нещо и не ни обръщат внимание. Има и спокойни вечери като тази в която всъщност осъзнах какво става...дори се замислих за един ден в който просто бях в добро настроение и се прибирах от училище и в същото време гледах лицата на хората-тъжни,ядосани..пълни с негативна енергия. Мислих си дали и аз изглеждам така отстрани когато не съм в добро настроение или просто бях свикнала с това хората да гледат така... За един миг видях светът "сив". Явно еднообразието също влияе много на хората. Вече не знам какво става в моя град. Не съм сигурна това заради заплатата на хората ли е, проблеми в работата? Е можеш поне малко да отделиш време за себе си и да се за замислиш над това защо не си щастлив. Гарантирам ти че ще започнеш и ти да разпознаваш сивото и цветното... На мода стана и бизнесът с наркотиците, вече почти не се срещат "нормални" тийнейджъри, навсякъде се разхождат "призраци" търсещи малко пари за амфети и трева... Жалкото е че все повече и повече деца стават зависими от дрогата и страстта да продават някакви *** на тийнейджъри от тяхното училище е все по-голяма... Още по жалко е когато родителите знаят и нищо не правят по въпроса освен да "накажат" децата си-наказание ли е да не излизат или да не гледат телевизия 3 дена ? Е според мен не. Децата ви пак ще наркоманстват и ще продават мебелите от тях или ще крадат от самите си родители. Е замислете се малко и вие и ще осъзнаете в какъв свят живееме всъщност и как ще продължиш да го живееш самият ти!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия