Бананова диета - истината за нея

Японеца Хитоши Уатанабе и съпругата му са тези, които са измислили банановата диета. Тя доби популярност, след като оперната певица Кумико Мори свали 7 килограма с нея, но дали е ефективна?   О

2012-03-19 15:25:00
Бананова диета - истината за нея
Снимка: sxc.hu

Японеца Хитоши Уатанабе и съпругата му са тези, които са измислили банановата диета. Тя доби популярност, след като оперната певица Кумико Мори свали 7 килограма с нея, но дали е ефективна?

 

Основната диета на този хранителен режим и да се закусват само банани и да се пие вода със стайна температура. Човек може да яде, каквото си поиска за обяд и вечеря, но последното му ядене трябва да е най-късно в 20 часа.

 

Препоръчително е (не е задължително) да не се консумират млечни продукти, напитки, различни от вода, сладолед и десерт след вечеря – след обяд не е проблем.

 

 

Как работи диетата? Според някои в тялото има ензими, които стимулират храносмилането и отделителните процеси, а това води до загуба на тегло. Други смятат, че намаляването на теглото спомага съдържанието на несмилаеми фибри в бананите, които са богати на резистентно нишесте. То от своя страна понижава апетита и помага за изгарянето на мазнини. Този вид нишесте се съдържа още в картофите, бобовите растения и зърнените храни.

 

Тази диета може да е дала резултат при Кумико Мори, но не й се доверявайте. Бананите са калорични и е възможно при вас да не проявят гореспоменатите си свойства. Ако наистина искате да се отървете от излишните килограми, контролирайте калориите, които приемате и наблегнете на физическата активност.

 

Още интересни факти, свързани с хранителните режими, четете в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DownloadVirus
преди 12 години

Пълни глупости!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия