Защо пиенето не е добра идея?

Само защото всички около теб консумират алкохол, това не означава, че и ти трябва да го правиш. Няма нищо срамно в това да кажеш „не” на предложената ти чашка градусова напитка и вместо не

2012-03-13 22:51:00
Защо пиенето не е добра идея?
Снимка: sxc.hu

Само защото всички около теб консумират алкохол, това не означава, че и ти трябва да го правиш. Няма нищо срамно в това да кажеш „не” на предложената ти чашка градусова напитка и вместо нея да си налееш безалкохолно. Консумацията на алкохол не само, че е незаконна под 18-годишна възраст, но и може да превърне нощта ти в истински кошмар. Виж няколко причини за това:

 

1. На сутринта може да не помниш нищо.

След употребата на прекалено голямо количество алкохол е твърде вероятно да останаш без спомени за вечерта. Едва ли искаш това да се случи.

 

2. Пиянските снимки определено не са приятни.

Появата на пиянските ти снимки във Facebook може сериозно да те злепостави. За да си сигурен/а, че „папараците” няма да те заснемат в неподходящия момент, просто не им давай повод да го направят.

 

3. Пиянските SMS-и също не са добра идея.

Твърде възможно е да се събудиш сутринта и да откриеш цяла триада SMS-и, изпратени на бившия ти приятел/бившата ти приятелка – нещо, за което със сигурност ще съжаляваш. Изпращането на съобщения в малките часове на нощта и на пияна глава определено не са добра идея.

 

 

4. Можеш да направиш нещо, за което да съжаляваш.

Под въздействието на алкохола оценката ти се замъглява, както и трезвия начин на мислене. Възможно е да направиш нещо, за което впоследствие горчиво да съжаляваш. Не си усложнявай живота и избягвай подобни ситуации.

 

5. Вредиш на мозъка си.

Всеки път, когато прекаляваш с погълнатото количество алкохол, нанасяш трайни вреди върху мозъка си, особено когато това се случва в тийнейджърска възраст.

 

6. Може да завършиш нощта в токсикологията.

Не осъзнавайки вредите от алкохола и поглъщайки огромни количества, може да стигнеш до алкохолно натравяне и в крайна сметка да завършиш в токсикологията. Подобно нещо НЕ Е ГЕРОЙСТВО. Това сериозно застрашава здравето и живота ти!

 

В крайна сметка, можеш да танцуваш и да се забавляваш без да употребяваш алкохол, особено ако не си знаеш мярката. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
an0nimn0
преди 12 години

Оправете си заглавието.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия