Какво представлява цветната бременност?

2012-03-11 14:58:00
Какво представлява цветната бременност?
Снимка: sxc.hu

„Цветна бременност” е широко използвано в последно време словосъчетание, което обаче не е медицински термин. Най-простичко и ясно това означава бременност, при която има наличие на менструация.

 

Въпреки че за повечето жени бременността непременно се свързва със спиране на цикъла, това невинаги е задължително. Макар и рядко, случва се да заченеш, но да продължаваш да имаш менструално кървене. В повечето случаи обаче то се отличава от нормалния цикъл - по-оскъдно е, с по-различен цвят и обикновено трае по-кратко.

 

 

Един от рисковете на изпадането в подобно състояние е това, че обикновено за бременността се разбира твърде късно и ако тя е била нежелана, вече няма какво да се направи по въпроса. Освен това жените в цветната бременност, които месеци наред не са си давали сметка, че носят бебе в утробата си, вероятно са консумирали алкохол, пушели са цигари и са приемали медикаменти, които не са препоръчителни по време на бременност и които могат да увредят детето.

 

Причините, поради които може да се получи цветна бременност, са най-различни и само специалист в областта може да прецени какъв е случая. Именно поради този факт консултациите с акушер-гинеколог са напълно задължителни, дори при най-малкото съмнение за наличието на бременност.

 

Имплантиране на оплодената яйцеклетка в матката, хормонални промени, извънматочна бременност, спонтанен аборт и проблеми с плацентата са сред причините, които могат да предизвикат кървене по време на бременност.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Nakadah
преди 12 години

Това все пак е ралица...

Анонимен
преди 12 години

Неграмотно написана статия!Осведомете се добре ,преди да пишете на изуст!Първо,при цветната бременност няма наличие на менструация.Течението,което се появява тогава наподобява менструалното,но то не бива да се бърка с него."Въпреки че за повечето жени бременността непременно се свързва със спиране на цикъла, това невинаги е задължително."Бъркате думите менструация-цикъл.Две различни понятия са."Един от рисковете на изпадането в подобно състояние е това, че обикновено за бременността се разбира твърде късно и ако тя е била нежелана, вече няма какво да се направи по въпроса"Тестовете за бременност засичат хормона Бета хорионгонадотропин в кръвта,така че безпроблемно отчитат цветна бременност.Ако едно момиче забележи промени в течението,наподобяващо менструация ,при съмнения,правейки си този тест,тя ще получи необходимия отговор."Причините, поради които може да се получи цветна бременност, са най-различни и само специалист в областта може да прецени какъв е случая"Момент,момент!Да сте чували за по-различна причина за бременност от секс без предпазни средства?Аз,не!Цветната бременност не е заболяване!Като цяло статията е написана без достатъчни познания от страна на автора.По-лошото е ,че статията се чете и от хора,които до сега не са срещали понятието "цветна бременност" и се доверяват на наивни хипотези на някакъв тийн!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия