Как студът да не попречи на тренировките ви

2012-02-20 01:06:00
Как студът да не попречи на тренировките ви

Зимно време повечето хора не тренират под претекст, че времето навън е студено и не е подходящо за физическа активност. Именно през този период хората трупат най-много излишни килограми. Но ако спрете тренировките си, докато навън температурите са ниски, през пролетта ще сте недоволни от тялото, което сте заформили и ще се измъчите доста повече, докато отслабнете.

 


Ако не искате да тичате в парка, защото навън е студено, то може да тренирате и на закрито, като в същото време се забавлявате. Запишете се на някакви танци, така хем ще научите нови движения и танци, хем ще поддържате линията си.

 


Раздвижете се като покарате кънки на лед. В София има доста пързалки, където може да практикувате този спорт. В другите градове възможностите са по-малко, но ако човек има желание, ще намери начин. Докато човек кара кънки на лед гори доста калории, а в същото време се забавлява с приятелите си.

 

Добър вариант е да започнете да тренирате нещо от рода на каланетика, аеробика, комбинирана гимнастика и прочие. Тренировките са интензивни, залите са топли, а очарователните резултати ще бъдат налице след няколко седмици.

 


Йогата също помага за сваляне на излишните килограми. Тя тренира както тялото, така и ума. Хората, които практикуват йога са спокойни личности и водят здравословен начин на живот. Асаните са добър начин да релаксирате, когато сте напрегнати и да разтегнете тялото си, докато отпускате своето съзнание.

 


Преди да започнете да правите упражненията, застанете в удобна за вас поза и отделете няколко минути за коремно дишане. Преди изпълнението на всяка поза, вдишайте дълбоко, докато напълните дробовете си с въздух, издишайте бавно и заемете съответната поза.

 

Важно е да дишате равномерно, докато изпълнявате асаните.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия