Няколко причини да пиете кафе всеки ден

2012-02-11 01:23:00
Няколко причини да пиете кафе всеки ден

Повечето хора консумират кафе ежедневно и то повече от една чашка, но има и такива, които не изпитват нужда да пият горещата напитка. Някои изследвания показват, че кафето е вредно за човешкото здраве, но има и такива, които опровергават тази информация. Ако вие обичате да пиете рано сутрин чашка кафе, за да се разсъните и ободрите, то няма нужда да спрете консумацията му, просто трябва да го пиете в границите на нормалното. Препоръчително е да пиете 1-2 чашки, които няма да ви навредят, напротив, те ще ви бъдат от полза. Вижте защо човек не трябва да се отказва от тази гореща напитка:

 


1. Една чашка кафе е в състояние да подобри настроението ви. Хората, които пият ежедневно от горещата напитка, почти не изпадат в депресивни състояния.

 


2. Кафето намалява риска от развитие на диабет тип 2. Това е било доказано след редица проучвания по темата. 

 


3. Кафето намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания - до преди няколко месеца се твърдеше, че кафето значително повишава риска от получаване на инфаркт. Но последните изследвания показват, че то ни предпазва от абсолютно всички видове сърдечно-съдови заболявания. В горещата напитка се съдържат антиоксиданти, които влияят благоприятно на човешкото здраве.

 


4. Кафето помага на човек да се възстанови. В него има кофеин, който помага на човек по-бързо да се възстанови, след като е имал тежки физически натоварвания. Кофеинът ускорява въглехидратите и тонизира мускулите.

 


5. Кафето защитава срещу някои видове рак. Преди 4-5 години учените установиха, че  хората, които се разболяват от рак на задстомашната жлеза, са тези, които с кафето запалват и по минимум една цигарка. Тези, които пият по 1-2 чаши дневно, страдат по-рядко от рак на черния дроб.

 


Всяко нещо е полезно за здравето, стига да е в минимални количества. Не се отказвайте от кафето си, просто не прекалявайте с неговата консумация.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SurfSky
преди 12 години

А дали има значение какво кафе се пие...?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия