Ето няколко метода, които биха помогнали при премахването на стрии. Не се заблуждавайте обаче, че ще се отървете напълно от тях, тъй като това е невъзможно. Чрез тези методи ще подобрите еластичността на кожата си и в комбинация с правилно хранене, спорт и набавяне на достатъчно количество вода, значително ще подобрите състоянието й като цяло, а това ще доведе до драстично намаляване на видимите стрии. Методите са следните:

 


- масажи с какаово масло - необходимо е към какаовото масло да се добавят няколко супени лъжици витамин Е, четири супени лъжици пчелен восък  и масло от пшеничен зародиш. Съставките се загряват и се разбъркват и след това се поставят в подходящ съд. С получената смес се правят масажи всеки ден.

 


- масажи с крем от авокадо - прибавят се четири супени лъжици зехтин и гел от Алое Вера, шест супени лъжици витамин Е и пет - витамин А. Получената смес се разбърква с помощта на блендер и се нанася върху кожата два пъти дневно. След като престои около 30 минути, се отмива с хладка вода.

 


- масажи с масло от ший - то е богато на витамин А, който спомага за повишаване здравината на кожата.

Автор: Ралица Солакова