Здравословни проблеми, които забраняват секса

2012-02-07 16:03:00
Здравословни проблеми, които забраняват секса

Всеки човек обича да прави секс, но трябва да забрави за него за известен период от време, ако има някой от следните четири проблеми със здравето:

1. Грип - повечето хора са на мнение, че сексът е добър лек и затова не трябва да се отказват от него, докато боледуват. Това съвсем не е така и ако не искате да заразите партньора си и след няколко дни и той да е болен, по-добре изчакайте да оздравеете и тогава задоволете сексуалните си нужди.

2. Гинекологичен преглед - ако отивате при гинеколога си със съмнения за наличие на инфекция или просто профилактично, препоръчително е деня преди посещението да не сте правили секс, особено ако правите секс без презерватив. Ако гинекологът ви ще ви взима цитонамазката, спермата, останала във влагалището ви, може да повлияе на лабораторните резултати. Също така не се знае дали няма да ви открият инфекция, която трябва да се лекува и сексът не е препоръчителен.

3. Наличие на гъбички - когато един от двамата партньори имат гъбички, то шансът другият да се зарази е огромен, а и сексът е болезнен. Затова трябва първо да се проведе лечение, а след това двамата да се върнат към нормалния си сексуален живот.

4. Урологично възпаление - ако лекарят е установил, че имате уроинфекция, то по-добре се въздържайте от секс. Не е забранено да правите, но не е изключено по този начин да влошите здравословното си състояние.

Автор: Ралица Солакова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия