До какво всъщност води преяждането?

2012-02-07 01:00:00
До какво всъщност води преяждането?

Преяждането, освен излишни килограми, може да ни докара и сериозни здравословни проблеми - инфаркт, бъбречнокаменна криза и високо кръвно налягане. Ако често прекаляваме с храната то може да навредим както на стомаха си, така и на черния си дроб.

Редовното преяждане води до развитие на язва, гастрит, хепатит, панкреатит, холецисит и други заболявания. Ако все пак обичате да похапвате и трудно бихте намалили консумацията на храна, то поне вижте няколко съвета как да се предпазите от здравословни проблеми и неприятни симптоми.

Хубаво е преди да седнете да се храните обилно да изпиете 1-2 таблетки за по-добро храносмилане и/или такива, които предотвратяват натрупването на газове в стомаха и получаването на киселини. Разбира се, че тези медикаменти трябва да се пият изключително рядко, защото не са полезни за организма. И преди да ги пиете, отидете на лекар, който да ви препоръча най-подходящите за вас. Хубаво е да намалите консумацията на мазни храни и да наблегнете на салатите, които са подправени с оцет, а не с олио.

Ако усещате тежест в стомаха си, то явно наистина сте хапнали повече от необходимото. Човек получава нарушено храносмилане, след като е прекалил с консумацията на пушени колбаси, мазно свинско месо или трудносмилаеми храни. Ако усетите горчив вкус в устата си то явно сте претоварили жлъчния си мехур заради мазните ястия, които сте изяли. Може да чувствате стомаха си подут, ако сте прекалили с консумацията на тестените храни, сладките неща или бобовите растения.

Хубаво е човек да угажда на себе си и да хапва това, което иска. Но, за да не развали линията си и да не навреди на здравето си, той трябва да консумира храните с мярка.


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Glamour92
преди 12 години

все си мислех,че няма нищо по-полезно за организма от Зърнената диета - тъпчеш в търбуха всичко,което зърнеш-колкото повече,толкова повече...Сега митът е разбит!thanx,Captain Obvious


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия