Лекари присадиха едновременно шест органа

Лекари от Детската болница в Бостън успешно присадиха едновременно шест органа на деветгодишно момиченце. Преди 3 години Алана Шевънъл имала рядък и агресивен тумор, който бързо се разпространил в пан

2012-02-05 23:32:00
Лекари присадиха едновременно шест органа

Лекари от Детската болница в Бостън успешно присадиха едновременно шест органа на деветгодишно момиченце. Преди 3 години Алана Шевънъл имала рядък и агресивен тумор, който бързо се разпространил в панкреаса, тънките черва, дебелото черво, стомаха, черния дроб и хранопровода.

Алана преминала през няколко лечения, но те не дали нужния резултат. Тогава лекарите преценили, че се налага незабавно отстраняване на тумора и трансплантация на шестте органа.

Операцията продължила над 12 часа и била доста тежка. Присадените органи са от един и същи донор. Малката Алана вече си е у дома и след известно време ще води напълно нормален начин на живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
princeska94
преди 12 години

еййййййййй,такива прекрасни статий ме карат да се чувствам просто прекрасно.Много се радвам дано малкото ангелче има най-прекрасния живот и да си спомня с усмивка трудностите с които е успяла да се пребори !


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия