"Забранените" храни, които може спокойно да ядете

2012-02-02 00:58:00

Хората, които държат на своята линия, често четат материали в интернет, списания, вестници и книги, в които се казва кои храни са полезни, кои са високо или нискокалорични, кои помагат за отслабване, кои се трупат най-лесно и т.н. Изобщо всичко, свързано с правилното хранене и поддържането на стройна фигура. На доста места като "забранени" храни за посочени картофите, шоколадът, авокадото, ядките, пастата и яйцата. Факт е, че списъците постоянно се променят, някои храни отпадат, други влизат и т.н.

Вижте шестте храни, които може да консумирате спокойно, защото са полезни за организма:

1. Ядки - те са забранени, защото съдържат високо количество мазнини. Но от друга страна са доста здравословни, защото мазнините в тях са полезни за целия организъм. Те са калорични, но ако човек консумира 50 грама ще бъде сит и ще достави здравословни вещества на тялото си.

2. Яйца - тяхната консумация не е препоръчителна заради холестерола, който съдържат. Според учените те не могат да окажат негативно влияние на холестеролните нива в човешкия организъм, защото в тях има малко количество наситени мазнини.

3. Картофи - те са високо въглехидратни и затова не са препоръчителни. Поне така се говореше до този момент, но всъщност в картофите няма чак толкова въглехидрати, а и фибрите, които се съдържат в тях, помагат на храносмилателната система.

4. Паста - нейната консумация също не е препоръчителна, защото в тези продукти има доста въглехидрати. Но ако човек консумира пълнозърнести спагети, подправени със зехтин и със зеленчуци и месо, то само ще помогне на организма си да забави абсорбирането на въглехидратите. Така консумацията на паста става полезна.

5. Авокадо - в този плод има доста мазнини, но те са омега 3 мастни киселини и мононенаситени мазнини, които намаляват риска за сърдечни проблеми.

6. Шоколад - това сладко изкушение е в черния списък, защото съдържа в себе си много калории. Но на човек му е нужно само едно парче черен шоколад, за да усети прилив на енергия и да се почувства щастлив. Така че може да консумирате шоколад с мярка, защото е полезен, както за вашето настроение, така и за намаляване на риска от проблеми със сърцето.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MeLsSs
преди 12 години

аз пък никога не съм яла авокадо как е на вкус ?

Enchanting
преди 12 години

как го ядете това авокадо... ( незнам )

choparkopar
преди 12 години

Обожавам авокадо! Дори повече от шоколада.

HolyShit
преди 12 години

Едно парче шоколад или 1 кило шоколад? ......

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия