56% от българите НЕ искат да се забрани пушенето

2012-01-30 14:34:00
56% от  българите НЕ искат да се забрани пушенето

Над половината българско население е против въвеждането на пълна забрана за пушене в заведенията. Според тях пълната забрана трябва да бъде само за заведения, където се предлага храна.

Резултатите се ясни, след направено телефонно проучване, в което участвали 1 500 души над 18-годишна възраст. 50% от участниците били пушачи, останалите 50% не са привърженици на цигарите.

77% от анкетираните смятат, че ако бъде въведена забрана за пушене в заведенията, това ще се отрази негативно на сектора и на собствениците на заведения. На това мнение са още 70% от непушачите и 86% от пушачите.

77% от запитаните хора са на мнение, че в момента наложените ограничения се спазват успешно. Също е и мнението на 71% от непушачите и 79% от хората, които често ходят по заведения.

79% от анкетираните смятат, че ако бъде наложена пълна забрана за заведенията тя ще бъде спазвана само на някои места.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
GD
преди 12 години

На кое ще се отрази пълни глупости са. Невиждам никакъв смисъл на тия цигари дето само изкарвате един *** дим и ко давате си парите за глупости както алкохола давате 50лв за бутилка и след час я изпикавате и ви се върттат главите.Нека нека забранат цигарите!!!!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия