Какво да ядем между храненията, без да пълнеем

Повечето хора имат нужда да хапнат нещо дребно докато са на работа/училище. За съжаление, голяма част от тях ядат доста вредни неща като солети, снакс, чипс, сандвичи, сладки и т.н. Хората обичат да п

2012-01-29 00:36:00
Какво да ядем между храненията, без да пълнеем

Повечето хора имат нужда да хапнат нещо дребно докато са на работа/училище. За съжаление, голяма част от тях ядат доста вредни неща като солети, снакс, чипс, сандвичи, сладки и т.н. Хората обичат да похапват и докато са пред компютъра или гледат някой филм. Тогава най-често ядат фъстъци, пуканки и т.н. Така неусетно човек започва да трупа излишни килограми и да се чуди защо се получава така. За него тези бързи хапвания не са нищо особено и не се замисля колко излишни калории поглъща с тях.

Хубаво е човек да следи какво яде и да се храни, когато наистина изпитва нужда, а не от лакомия. Хубаво е закуската да бъде обилна и здравословна - да съдържа полезни мазнини, фибри и протеини и да е бедна откъм въглехидрати.

Повечето хора пълнеят, защото в магазините има голямо разнообразие от вкусни храни, които не са никак скъпи. Човек обаче трябва да прецени кое е по-важно за него - да бъде слаб, привлекателен и здрав или да е пълен и да има здравословни проблеми.

Ако искате да се храните здравословно и да изглеждате и да се чувствате добре, а в същото време обичате да похапвате между храненията, то консумирайте тези храни:

- шепа ядки (те са доста калорични, но ако хапнете 50 грама няма да има проблем, а и ядките засищат за дълго време)

- купичка с плодове (хубаво е да ядете по-рядко калоричните плодове - банани, грозде, смокини, фурми и т.н.)

- порция салата (препоръчително е в нея да има сол и да е без никакви сосове и олио/оцет)

- пълнозърнест сандвич с пуешко филе и зеленчуци

- кофичка кисело мляко (добре е да консумирате обезмаслено кисело мляко)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HolyShit
преди 12 години

Ииииии.ОтказТотален провал.......


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия