Отслабнали сте, но как да не напълнеете отново?

2012-01-25 00:32:00
Отслабнали сте, но как да не напълнеете отново?

Ако искате да свалите излишните килограми или вече сте го направили, то вие сте една крачка напред към здравословното тегло и начин на живот. Колкото повече остарява човек, толкова повече телесна маса има, защото делът на мускулната маса намалява, а се увеличава този на мазнините. Някои хора започват да водят по-заседнал начин на живот, а това води до натрупване на излишни килограми.

Хубавото е, че когато човек отслабне има начини да запази теглото си, като се храни здравословно и подобри начина си на живот. Ако нямате излишни килограми, ще намалите възможността да се разболеете от доста хронични заболявания - диабет тип 2, сърдечно-съдови болести, някои видове рак, остеоартрит и т.н. Ако искате да поддържате килограмите си, трябва да сте физически активни и да се храните здравословно, за да не се върнете в изходна позиция. Препоръчително е рядко да консумирате висококалорични храни. За всеки човек количеството на тези храни е строго индивидуално, като се определя от пола, възрастта, височината и физическата активност.

Освен, че трябва да консумирате здравословни храни, трябва и да спортувате. Редовната физическа активност значително намалява риска от много болести и поддържа тялото ви във форма. Ако не искате да върнете килограмите, които сте свалили с някоя диета, то трябва да спазвате две прости правила - да се храните с нискокалорични храни и да спортувате редовно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия