Дюкан предлага бонус към матурите за слабите ученици

2012-01-04 21:17:00
Дюкан предлага бонус към матурите за слабите ученици

Французинът Пиер Дюкан първоначално стана известен със своята диета, която даваше страхотни резултати за не особено дълъг период от време. Известно време след неговия фурор, стана ясно, че диетата му всъщност е опасна за здравето. Това бе решението на съда.

В момента диетологът има доста интересна идея - учениците във Франция да получат бонус в оценките за матурата според тяхното тегло. Той смята, че така до известна степен ще се реши проблемът със затлъстяването сред младежите. Това свое хрумване Пиер Дюкан е изложил в книга от 250 страници, която е озаглавил "Отворено писмо към бъдещия президент". Той сам разпрати текста си на 16-те кандидати за държавен глава на Франция.

Идеята на диетолога е учениците да получават оценка "идеално тегло", която да е бонус към техните матури. Така те ще се стимулират и ще свалят поне част от излишните си килограми. А и когато има кой да ти прави компания, докато отслабваш, резултатите не закъсняват.

Във Франция матурите са от изключителна важност за учениците и всичките те се стараят да ги вземат с възможно по-добри оценки.

През 2010 година повече от половината френско население е имало проблем със затлъстяването, като 18.2% от французите са с излишни килограми. От 1960 година броят на хората, които имат свръхтегло, е скочил от половин милион през 60-те до 22 милиона към днешна дата. И с всеки изминал ден положението се влошава. Проблемът започва да се превръща от здравен в политически.

Пиер Дюкан има още 119 предложения относно тази тема, които е дал на бъдещите президенти на Франция.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия