Грейпфрутът - плодът, който трябва да обичате

2012-01-04 00:51:00
Грейпфрутът - плодът, който трябва да обичате

Коледните и новогодишни празници отминаха, но някои хора имат актуални спомени от тях - натрупаните килограми. Хубаво е човек да консумира повече плодове и зеленчуци след период на системно преяждане. Най-подходящ е грейпфрутът, защото съдържа малко калории, намалява чувството за тежест в стомаха, подобрява храносмилането и не възбужда апетита.

В грейпфрута има важни и полезни за организма витамини и минерални вещества като желязо, калий, фосфор, калций и магнезий. Нужно е всеки ден да изпивате по една чаша сок от грейпфрут, за да си набавите необходимата доза витамин С.

Този плод е доста витаминозен и затова се препоръчва при простудни и грипни заболявания. Грейпфрутът подсилва имунната система и бори с лекота преумората и безсънието.

Ако страдате или сте предразположени към диабет, хубаво е редовно да консумирате този плод, защото в него се съдържа нарингенин - затова е и така горчив - който оказва въздействие върху метаболитните процеси в организма. Нарингеринът е идентичен с две от лекарствата, които се изписват на пациенти болни от диабет тип 2.

Грейпфрутът се препоръчва и на хора, които имат кървящи венци. Два плода всеки ден ще ви избавят от тези проблеми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия