Употребата на фалшив парфюм може да ни вкара в болница

2011-12-26 18:57:00
Употребата на фалшив парфюм може да ни вкара в болница

Всеки един от нас се е срещал с роми, които се опитват да ни продадат фалшиви парфюми. Тяхната реална цена е поне 100-150лв, но човек може да се сдобие с тях и срещу доста по-скромна сума от порядъка 30-50лв. Външният вид на "марковия" парфюм е доста добър - лъскава опаковка, хубава кутия, приятен аромат. С времето разпознаването на ментето от оригинала става все по-трудно.

Модерните технологии с лекота репродуцират оригиналния парфюм. Човек разбира, че се е сдобил с менте след време, когато усети наситеността на парфюма и трайността на аромата.

Освен, че парфюмът изветрява бързо, той е доста опасен и за здравето на човек. За да изглежда максимално истински той се прави от много спирт и неконтролирани химически вещества. Тези фалшиви парфюми могат да причинят обриви на кожата, сърбежи и алергии. Ако човек има чувствителна кога, напълно възможно е да стигне до болница.

И все пак е възможно, макар и трудно, да разпознаете фалшивия парфюм от истинския. Пръснете от течността върху стъкло или прозорец. Ако парфюмът е фалшив, вие ще забележите, че течността е по-мазна.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия