Забраняват продажбата на енергийни напитки на непълнолетни

2011-12-15 20:57:00
Забраняват продажбата на енергийни напитки на непълнолетни

След като стана ясно, че от 1 юни догодина у нас ще бъде забранено пушенето на обществени места, правителството забрани и употребата на енергийни напитки на младежите до 18 години.  

Според новата наредба, енергийните напитки няма да се продават около детски градини, училища, общежития и болници. Те няма да могат да се предлагат и на спортни и обществени мероприятия за ученици. Ще бъде забранена и рекламата на тези напитки, ако е насочена към децата и младежите.

Що се отнася до забраната за тютюнопушене, пушачите ще могат да палят цигари само в обособени самостоятелни помещения на летищата. Пушенето ще бъде забранено и в дворовете на училищата, в детските градини, специализираните институции за социални услуги за деца и ученическите общежития.

Според премиера,  забраната за пушене на обществени места е подарък не само за децата  на България  за 1 юни, но и начин да се предпазят всички хора от вредния навик.  Въпреки протестите на ресторантьорите, Борисов  е категоричен, че на тях е бил даден гратисен период преди две години, но той вече е изтекъл.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия