Край с пушенето на обществени места от 1 юни 2012 г.

2011-12-14 22:28:00
Край с пушенето на обществени места от 1 юни 2012 г.

Днес здравният министър, д-р Стефан  Константинов, внесе в кабинета  за разглеждане предложение, от 1 юни догодина  у нас да бъде забранено пушенето на обществени места и в затворени помещения.  Така че пушачите ще могат да димят само вкъщи и на улицата.

Досега действат разпоредби, според които с заведенията има обособени зони за пушачи и за непушачи.  Според министър Константинов, МЗ ще води борба хората в България да бъдат по-здрави, а не да бъдат лекувани по-качествено, след като вече сериозно са заболели.   Освен тази забрана, Министерство на здравеопазването ще настоява да бъдат  създадени специализирани магазини за тютюневи изделия, които ще заработят най-късно до 2015 г. А дотогава,  продажбата на цигари ще бъде изтеглена от магазините  за хранителни стоки.

Предвижда се и ограничаване на рекламата на цигари и тютюневи изделия, както и поддържане на високи цени на цигарите.

Разбира се, представителите на ресторантьорския бизнес у нас  продължават да настояват забраната да се отложи за 2013-2014 г.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
radeberger
преди 12 години

Това е пълна глупост. Като толкова не искат да се пуши да ги направят незаконни цигарите като тревата. Но тогава държавата ще загуби много от акциз, нали? И понеже всичко ни е наред, дай да се правим на европейци, които сами не си спазват тъпите правила, които налагат.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия