Как се чувства жената, след като абортира?

2011-12-10 23:01:00
Как се чувства жената, след като абортира?

В днешно време ниската сексуална култура на хората често води до нежелана бременност. Ако жената вземе решение, че не е готова да бъде майка или не е забременяла от човека, от когото иска да има дете, и поиска да направи аборт, след това тя трябва да остане под лекарско наблюдение. Преди да вземе това съдбоносно решение, бъдещата майка трябва да сподели на близките си, да обмисли добре решението си и да се консултира със своя личен лекар.

В Англия прекратяването на бременност е легално, ако стане преди 24-та седмица, но в повечето болници се стараят това да не се случва по-късно от 20-та седмица. Тази превантивна мярка е налице, защото колкото по-рано се направи един аборт, толкова по-малък е рискът за здравето на жената. Може да се направи аборт, когато жената бъде прегледана от двама специалисти и те дадат своето одобрение. Всяка една дама може да прекрати бременността си, ако наистина има желание да го направи.

В доста клиники преди окончателно да бъде взето това решение, жените разговорят с психолози, за да не съжалявам в по-късен етап от живота си. Доста често абортиралите дами изпадат в депресия, след като премине процедурата, въпреки че са обмислили решението си и наистина са искали това да се случи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Rebirthing
преди 12 години

*** тъпата статия като цяло.24 седмица от бременноста е 6-тия месец, кой нормален лекар извършва аборт след 3-тия месец ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия