Подгответе организма за зимата!

Според специалистите, месеците октомври, ноември и декември са идеалното време за подсилване на имунитета. Защото в сезона на настинките, вирусите дебнат на всеки ъгъл, а в разгара на зимата   ни чака и грипът.  И тъй като вече ни

2011-11-25 21:27:50
Подгответе организма за зимата!
Според специалистите, месеците октомври, ноември и декември са идеалното време за подсилване на имунитета. Защото в сезона на настинките, вирусите дебнат на всеки ъгъл, а в разгара на зимата   ни чака и грипът.  И тъй като вече ни е писнало от ваксини и лекарства, нека започнем с природо-профилактиката.

Лекарите твърдят, че профилактиката започва с  правилния хранителен режим. Трябва да се хапва често, през 2-3 часа, но по малко, да се набляга на  здравословните храни, плодовете и зеленчуците.  Особено важно е да се избягват  газираните напитки, не само през този сезон, но по принцип, защото голяма част от  тях съдържат аспартам, подсладител, който е изключително вреден за целия организъм.

Препоръчително  е да се хапват и  ядки. Много полезни са  българските фъстъци. Едрите вносни фъстъци може да са опасни, защото не се знае колко са стари и къде са стояли.
Възможно е дори да съдържат токсини.

Особено важно е  минералната вода да се замени  с размразена чешмяна, т.е. структурирана. Тя подсилва защитните сили на организма.  Приготвянето е лесно. Поставя се вода да се замрази в камерата на хладилника, а след това се размразява  и се пие. Може да пиете  такава вода не само през този сезон, а и през цялата година.

Преди да се започне каквато и да е профилактика, обаче,  все пак ,  трябва да се пречисти организма. Има най-различни начини, но най-лесният е  сутрин на гладно да се изпият 1-2 чаши топла вода.  И яжте повече и сезонни плодове. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия