Кога има ефект динената диета?

Лятото е сезонът, когато най-много жени се подлагат на диети. Всяка избира тази, която й е най-лесно да спазва и започва да извайва тялото си за предстоящата й лятна почивка. Напоследък доста разпространена е динената диета, вижте кои са нейните плюс

2011-07-17 02:01:09
Кога има ефект динената диета?
Лятото е сезонът, когато най-много жени се подлагат на диети. Всяка избира тази, която й е най-лесно да спазва и започва да извайва тялото си за предстоящата й лятна почивка. Напоследък доста разпространена е динената диета, вижте кои са нейните плюсове и минуси.

Динята е доста полезен плод, в нея се съдържат витамин В1, В2 и РР, захароза, фосфор, фруктоза, желязо, глюкоза, фолиева киселина, пектин, калций, калий, фосфор, зеаксантин, бета-криптоксантин, лутеин и бета-каротен. Доста доктори я препоръчват като добро лечебно средство, заради диуретичния й ефект. Този плод е доста вкус и чрез динената диета може да се отървете от 3 до 5 килограма само за 7-10 дни, стига да не прекалявате с консумацията й и да не хапвате нищо друго. На ден са ви позволени по 6-7 килограма диня, като трябва да си ги разделите на 5-6 порции по равно. По принцип е хубаво, ако тежите 60 килограма, да ядете 6 килограма диня - тоест по 1кг. на 10кг. телесна маса, като в 100гр. се съдържат 38 калории. Простите изчисления показват, че ако консумирате всеки ден по 6.5 килограма диня, ще поемате по 2470 калории. Това ви се струва доста, нали? Именно заради това трябва да ядете само диня, защото по този начин тялото преработва калориите бързо и благодарение на голямото количество вода, което се съдържа в нея, усвояването става още по-бързо.
Стига да спазвате динената диета стриктно, бързо ще свалите излишните килограми.

Някои хора не могат да издържат само на диня и за тях са измислени и някои вариации:

Разтоварващ ден само на диня - изяжте за един ден диня, тежаща близо 2 килограма, разделена на 5 порции.

Консумиране на диня с черен хляб - в продължение на 10 дни яжте само диня и истински пълнозърнест хляб - 1кг.диня за 10кг. телесна маса.

Лошото е, че при тази диета йо-йо ефектът е огромен, ако не се спазват следните правила - хубаво е известен период след края на динената диета да закусвате овесена каша(без захар, какао и т.н) и малко парченце безмаслено сирене. За обяд може да хапнете крехко пилешко месо или риба на скара и салата, но без олио и зехтин. За вечеря консумирайте 1кг.диня на 30кг. телесна маса.

Някои специалисти твърдят, че тази диета е доста коварна, защото в динята се съдържат доста захари и ако те бъдат смесени с други храни, човек няма да отслабне, напротив, ще качи още излишни килограми. Именно заради това трябва да спазвате съветите, дадени в тази статия.

Преди да започнете динената диета, трябва да се консултирате с личния си доктор, особено, ако тренирате усърдно.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия