Качеството на храните - хлябът

Процентът на хора с наднормено тегло скача, но това се среща най-вече само в няколко държави. За пример, едни от проблемите държави са: САЩ, Мексико, Бразилия, България, Сърбия, Румъния и Италия. Хората в други страни от Европа са доста по-добре з

2011-07-11 23:37:36
Качеството на храните - хлябът
Процентът на хора с наднормено тегло скача, но това се среща най-вече само в няколко държави. За пример, едни от проблемите държави са: САЩ, Мексико, Бразилия, България, Сърбия, Румъния и Италия.

Хората в други страни от Европа са доста по-добре здравословно. Във Франция, Испания и Великобритания здравословните проблеми свързани с теглото не са чак толкова силно изразени като в останалите споменати страни, сочи статистика.

Наднорменото тегло и други здравословни проблеми не се дължат само на генетични изменения, заседнал начин на живот, а и на рядко практикуване на спорт и честа употреба на лоши некачествени храни. Въпреки че много медии говорят, че в България имаме доброкачествен хляб, това не прави информацията истинска.

Всъщност ние консумираме един от най-лошите хлебове в цяла Европа. Само Сърбия и Македония имат по-нисък клас хляб от нас. Това може да не изглежда толкова страшно, но всъщност е изключително вредно. Повечето магазини, които предлагат хлебни изделия, не могат да се похвалят с добро качество на продуктите си. Рядко в днешно време можем да открием един наистина вкусен, топъл, мек хляб, който да сме го изяли още преди да сме се прибрали до вкъщи.

Доста медии не казват точната истина, някои дори лъжат. "Една лъжа ако се повтори 1 000 пъти става истина, а като се повтори 1 000 000 пъти става факт." - Владимир Ленин.

От друга страна хлябът е една малка част от храните, за които можем да си говорим, че  е вредна. Повечето неща в супермаркетите за съжаление не са с добро качество. Непрекъснато трябва да четем етикетите, да оглеждаме съдържанието, производството - не можем да сме сигурни, че това което купуваме, дори с добър надпис на етикета, няма да ни навреди.

Нашият съвет за вас е - внимавайте с храните, които консумирате, избягвайте тези с подозрителни етикети, дори и цената да ви устройва. Тук важи правилото, че скъпото е по-качествено, но пак си имайте едно на ум. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия