Как да бъдем красиви и през студените зимни месеци?

Очакват ни поне още два студени месеца и ние трябва да сме готови за ниските температури навън. Нашият външен вид има нужда от грижа и през този мразовит сезон. Студеното време вреди на кожата и косата ни, затова трябва да ги предпазваме с необходими

2011-01-11 00:59:30
Как да бъдем красиви и през студените зимни месеци?
Очакват ни поне още два студени месеца и ние трябва да сме готови за ниските температури навън. Нашият външен вид има нужда от грижа и през този мразовит сезон. Студеното време вреди на кожата и косата ни, затова трябва да ги предпазваме с необходимите козметични средства.

Трябва да се снабдим с хубав балсам за устни. Балсам, а не червило! Трябва да си купим гланц, който да подхранва устните ни в дълбочина. Червилото може да ни прави по-красиви, но изсушава устните още повече.

Подхранващият крем за лице също е задължителен зимно време. Тази част от тялото няма как да я скрием и тя страда най-много, когато температурите са ниски. Зимният ни крем за ръце трябва да е по-тежък от обикновения и да отговаря на типа кожа, която имате.

Кремът за ръце също е задължителен. Ръкавиците не са достатъчни, за да ни предпазят от студа. Винаги имайте в дамската си чанта крем за ръце, за да може да ги намажете, когато ги чувствате сухи или са напукани.

Лосионът за тяло не трябва да се подценява. Може зимата да се обличаме с топли и дебели дрешки, но студът пак влияе на тялото ни. Хубаво е редовно да хидратирате кожата си с подходящ лосион.

Солите за вана са една хубава глезотия, когато времето навън е студено. Човек изпитва истинско удоволствие, когато се прибере у дома на топло и накисне краката си в съд с топла вода. Хубаво е в тази вода да разтваряте соли за вана, но не и морска сол.

Косата ни е доста уязвима зимно време. Тя става крехка, изтощена и лесно се съсипва. Шапките ни предпазват от студ, но в същото време вредят на косата ни. Зимата посещавайте редовно фризьора си, ползвайте ампули за подхранване и балсам, за да имате здрава и бляскава коса.

Жената зимно време не може без фон дьо тен. Той защитава кожата на лицето ви от студения вятър и снега. Ако заложите на висококачествен продукт, няма причина да се притеснявате, че фон дьо тенът ще ви запуши порите. Единственото, което не трябва да забравяте, е да махате грима си вечер преди лягане.

Ако обичате да носите сенки, заложете на такива, които издържат на студеното време и силния вятър. Трудно е да се намерят такива, които да издържат на обилния снеговалеж и да не се събират в гънките на клепачите. Спиралата ви трябва да бъде водоустойчива.

Бодито не е козметично средство, но е задължително за всяка дама. Зимата е доста студен и коварен сезон и за да не си докараме излишни здравословни проблеми е хубаво да предпазваме кръста си с боди. В магазина има голямо разнообразие от модели, цветове, материи и т.н. Със сигурност ще намерите бодита, които да са ви по вкуса. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия