Влиянието на металите

Говори се,че  бижутата  могат  да влияят върху здравето и настроението ни. Дали наистина е така? Алхимиците през Срдновековието смятали, че който има власт над металите, ще познае тайната на вечния живот.  Металотерапията, ко

2010-12-19 16:09:43
Влиянието на металите
Говори се,че  бижутата  могат  да влияят върху здравето и настроението ни. Дали наистина е така?

Алхимиците през Срдновековието смятали, че който има власт над металите, ще познае тайната на вечния живот.  Металотерапията, която не е призната от официалната медицина, е позната от дълбока древност.  Още в древността,  жреците са ползвали метали за лечение.  Аристотел, например,  е твърдял, че медта е добро кръвотворно средство.

В наше време ние знаем, че металите участват във всички обменни процеси, а електромагнитните полета влияят на здравето. Навремето Парацелз направил първата крачка в изучаването на този въпрос. Той приел, че всички процеси в организма са химически. Антон Месмер пък успял,чрез опити, да докаже, че електричеството и металите  въздействат върху живия организъм.

Според металотерапията, златните украшения тонизират и  активизират дейността на организма и  подобряват кръвообращението. Сребърните пък успокояват, отпускат и гонят стреса.  Носенето на сребро е много полезно за хипертониците.  Медта, също притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства.  Тя участва  и в много  обменни процеси, а недостигът й води до ред заболявания.  

Медта обаче, не  е подходяща за всеки и това може да се разбере много лесно.  Ако медна монета или пластина прилепва добре към кожата ви и се задръжа дълго, значи този метал в подхожда и като лечебно средство

Цирконият  намалява болките при травми и натъртвания.Той възстановява силите след физическо и психическо натоварване, отнема нервното напрежение и подобрява храносмилането.

Важно е да се знае,че металните украшения трябва да се свалят, а не да се носят постоянно. Не трябва да се кичите едновременно с накити от различни метали, защото въздействието им  противоположно. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия