По лицето можем да разберем какви болести ни мъчат

Поглеждате се в огледалото и какво виждате? Мислите си, че е само лицето, нали? Според китайската медицина обаче,  лицето е отражение на здравето ни. И това има резон, защото не е възможна прекрасна външност, ако има здравословни проблеми.

2010-10-05 17:07:23
По лицето можем да  разберем какви болести ни мъчат
Поглеждате се в огледалото и какво виждате? Мислите си, че е само лицето, нали? Според китайската медицина обаче,  лицето е отражение на здравето ни.

И това има резон, защото не е възможна прекрасна външност, ако има здравословни проблеми. Казва се, че здравето и красотата са неразделни.

Китайците отиват и по-далеч - по 5 участъка на лицето, те могат да поставят диагноза.

Според китайската медицина, която се практикува повече от 5000 години, на челото съответства стихията на Огъня.  Тя отговаря за работата на сърцето и тънките черва, както и за състоянието на ума и духа.

Когато разглеждате лицето си, вглеждайте се и в най-малката промяна на цвета.  Ако се е появило зачервяване или пък са се появили разширени кръвоносни съдове, това говори за проблеми със сърцето. Ако оттенъкът на челото ви е по-тъмен от това на останалото лице, това говори за проблеми с храносмилателната система, които обаче са все  още леки.  Хората, които са подложени на стрес пък получават многобройни бръчки на челото и най-вече една вертикална  гънка между веждите.

Сърдечен пристъп може да ви подскаже зеленикаво-сивия цвят на челото. Ако пък такъв симптом се  комбинира и със силно сърцебиене, затруднено дишане или болки в лявата ръка ... викайте линейката,  докато е време...

Според китайците  на носа съответства  стихията на Земята.  Тя пък отговаря за работата на далака, стомаха и задстомашната жлеза.  Ако на върха на носа ви   или отстрани  се е появила  малка пъпчица - това не е така безобидно, както ви се струва. Вероятно тя е следствие от неправилно хранене. Спомнете се какво сте яли вчера - много пикантна,  пържена или мазна  храна, а може би и един шоколад?  Ако поне едно от тези неща е вярно, то тогава вашия проблем   е следствие на неправилно хранене. Пъпчици на носа могат да се явят и при лошо храносмилане, както и при диария или запек...

Червени капиляри или  петна в горната част на носа означават злоупотреба с алкохол  или стрес, който от своя страна също затруднява храносмилането.

Брадичката на човека е свързана със стихията Вода. Тя пък отговаря за отделителната система, бъбреците, както и половата система на човек. А също така и за хормоналната система и жлезите с вътрешна секреция. Ако забележите, че  кожата около устата и брадичката ви  започне да се лющи или потъмнее  или пък , обратно, стане по -светла - това означава, че имате проблеми с бъбреците или пикочния мехур.  Периодичната поява на акне говори за хормонален дисбаланс.

Участъкът между горната устна под носа  показва състоянието на яйчниците и матката при жените и простатата при мъжете.  Появата на хоризонтални гънки и лющене  или промяна на цвета  сигнализират за сериозни проблеми в областта на репродуктивното здраве, както и за  миоми, ендометриоза и безплодие...

Според китайската медицина дясната буза съответства на елемента Метал, който отговаря за белите дробове и дебелото черво. Когато се промени  цвета на кожата на дясната буза и започне да се лющи, обърнете внимание на тези два органа.  Малки пъпчици,  зачервяване  и поява на лишеи предупреждават за простуда и проблеми с белите дробове.

Хора склонни към астма или респираторни проблеми, много често имат  участък със слабо зеленикаво-сивкав отенък на дясната буза.

Лявата буза пък съответства на елемента Дърво, който пък  е отговорен за работата на черния дроб и жлъчката, както и за нервната система.  Ако имате червени капиляри и зачервяване на лявата буза близо до носа, това говори за възпаление или натрупване на токсини   в черния дроб.  Жълтеникав оттенък под лявото око говори  или за камъни в жлъчката, или за високо ниво на холестерола и триглицеридите.

Промяна в тази част на лицето  сигнализира на нестабилно емоционално състояние, тревога или депресия.

Става ясно, че лицето може да ни предупреди на нарушени функции на органите и развитието на болести. Не е задължително да ви боли. Болката се появява, когато  болестта вече е  занемарена или е преминала в остър стадии.

Затова вглеждйте се в лицето си и обърнете внимание на външните симптоми - това ще ви е от полза.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия