Яйцата са особено полезни

Американски учени са доказали, че птичите яйца съдържат вещества, които предотвратяват развитието на рак  на млечните жлези. Колко яйца обаче е полезно да ядат жените, за да постигнат този ефект и едновременно с това, да не прекрачат граница

2010-09-15 15:46:01
Яйцата са особено полезни
Американски учени са доказали, че птичите яйца съдържат вещества, които предотвратяват развитието на рак  на млечните жлези. Колко яйца обаче е полезно да ядат жените, за да постигнат този ефект и едновременно с това, да не прекрачат границата на здравословното?

За да се изясни това, учените са направили изследване. В него са взели участие 3000 жени.

Оказало се, че голямата доза холин, който се съдържа в яйцата, предотвратява развитието на злокачествени образувания в млечните жлези.  В един жълтък  се съдържат около 125  милиграма холин, а за профилактика на рак е необходимо да се приемат около 400 милиграма от това вещество.

Според получените рeзултати, учените съдят, че,за да понижат риска от развитие на рак  на гърдата,  жените трябва да ядат по 2-3 яйца дневно.

Лекарите отбелязват,  освен това, че холинът е особено важен за бременните и кърмещите жени.  Яйцата са противопоказни за ежедневна употреба  единствено при  повишено ниво на лошия холестерол в кръвта.

Положителното влияние на консумацията на яйца всеки ден е доказано и от други изследвания. Според  едно от тях , яйцата са добър начин да свалим натрупани килограми. За целта  трябва да включим в закуската си яйца,  варени или бъркани - няма значение, важното е да започнем деня си  с тях... Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия