Какво ни показва цветът на косата?

Оглеждате се в огледалото. Какво си мислите за косата си? Дали този цвят ви отива, дали не е време да се подстрижете или да се боядисате, дали не е време да отидете на фризьор?.... Това са всъщност все неща, които можем веднага да поправим. Зн

2010-08-29 15:49:44
Какво ни показва цветът на косата?
Оглеждате се в огледалото. Какво си мислите за косата си? Дали този цвят ви отива, дали не е време да се подстрижете или да се боядисате, дали не е време да отидете на фризьор?....

Това са всъщност все неща, които можем веднага да поправим. Знаем, косата влияе  на либидото.  Но напоследък е установена сериозна зависимост между  естествения цвят на косата и слабите места в организма, там са кодирани и болестите , които ни дебнат.
Да  сте естествена блондинка  -  това си  е  просто ген.  Болестите, които са кодирани в нашето ДНК, могат да се разберат именно по цвета на косата.

Слабото място на блондинките са очите. Те най-често страдат от дегенерация на макулата.  И особено дамите. Обикновено заболяването се развива  в по-късна възраст, но има и много млади хора с това заболяване. Ретината отслабва, цветовете започват да се губят и зрението се замъглява.

Ето защо, блондинките трябва още от ранна възраст  за започнат с профилактиката. Необходимо е да се взимат комплекс от витамини, а каротеноидите и най-вече лутеинът,  са най-подходящи за предпазване от това заболяване. Русите жени трябва да ядат  моркови, спанак, къдраво зеле и зелен фасул -  и то  в много големи количества.

Друго слабо място на блондинките е самата коса. Тъй като те имат недостиг на меланин, косата не може да  предпази главата  от UV лъчите. Ето защо,  русите дами по-често хващат меланома. Препоръчва се блондинките да използват 30+ UV фактор  и никога да не излизат без шапка през лятото.

Брюнетките  обикновено имат по-твърда  и гъста  на вид коса , но пък опешивяват по-рано. Защо се случва това?  Ами,  защото  те  всъщност имат по-малко коса от  блондинките и червенокосите.  И когато след 35  години  фоликулите  започнат да линеят, брюнетките по-бързо и видимо оплешивяват... Спасението е в правилната диета: тъй като косата се храни от желязото, необходими са 18 мг от него на ден, за да се запази тя . Пресен магданоз и овесени ядки - това е спасението.

Има и още нещо интересно при брюнетките. Доказан факт е, че те се пристрастяват по-бързо към цигарите, а и ги отказват по-трудно.  Причината е, че меланинът, от който те имат повече от блондинките, пречи на черния дроб да метаболизира никотина в кръвта по-бързо. Той остава повече време в кръвта  и по тази причина те се пристрастяват към цигарите по-бързо. Решението се нарича витамин С. Той ще помогне на черния дроб да засили метаболизма, а дозата е 75 мг на ден. В естествен вид може да го  поемете с един средно голям портокал или 2-3 червени чушки.

Естествено червенокосите  са чудо на природата, цветът на косата им се дължи на мутирал ген. Те наистина са ефектни и сексапилни, но и по-уязвими. Учени от  Харвард са установили, че рискът от заболяване от Паркинсон е с 90 процента по- висок при червенокосите. Причината  отново са гените. Но има и начин да се предпазят. Това са витамините  и по-скоро витамин  В9 - фолиева киселина. Червенокосите трябва да пият фолиева киселина ежедневно, за да се предпазят от коварната болест Паркинсон.

Има и нещо друго любопитно при  естествено червенокосите - тях по-трудно ги хващат упойките  - и локалните, и пълните. Учените са установили, че при тях аналгетикът трябва да е с 20 процента повече,  отколкото при блондинките и брюнетките. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия