Наблегнете на биопродуктите!

Всички знаем, че храната е здраве. Понякога обаче, тя  може и да ни навреди, когато витамините в нея  са изместени от пестициди. Жегите  направо “изпиват” силите ни, чувстваме замайване, слабост, задух, а имаме и прис

2010-08-25 10:47:09
Наблегнете на биопродуктите!
Всички знаем, че храната е здраве. Понякога обаче, тя  може и да ни навреди, когато витамините в нея  са изместени от пестициди.

Жегите  направо “изпиват” силите ни, чувстваме замайване, слабост, задух, а имаме и пристъпи на мигрена.

Лошото е, че джипито не може да помогне в този случай, а и фармацевтите все още не са измислили лекарство , което може да ни зареди с енергия и свежест.

Затова да се обърнем към природата.  Витамините ще гарантират тонуса ни, но не във вид на таблетки.  Идете до пазара. Но ...внимание!  Доста често  плодовете и зеленчуците са натъпкани с отрови, т.е. с пестициди.

Затова трябва да се опитате да наблегнете на биозеленчуци и плодове.  Антиоксидантите в тях са с 40 процента повече от другите . Имат и високо съдържание на витамин С и ценни минерали като калций, магнезий, хром и желязо. Антиоксидантите са способни да  ви заредят с добро настроение и  енергия, а са и гаранция в борбата срещу рака.

Според специалистите, биозеленчуците имат по-малко съдържание на вода и това ги прави по-трайни, а са и по-вкусни, защото  следват естествения ритъм на растеж.
Вярно, те може и да са  по-дребни, но пък вкусът им е като едно време, като от градината на баба.

Вярно е и , че биопродуктите са малко по-скъпи, но здравето и животът са  още по-скъпи. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия