За да свалите излишните килограми, подгответе се психически

Учените са доказали, че мисълта е материална, нещо повече, те дори са я измерили и са установили масата й. Тя е нищожно малка, но пък натрупваните лоши мисли, обиди и тежки спомени, са напълно способни да се отразят на теглото ни.. Едва ли мо

2010-07-26 19:13:36
За да свалите излишните килограми, подгответе се психически
Учените са доказали, че мисълта е материална, нещо повече, те дори са я измерили и са установили масата й.

Тя е нищожно малка, но пък натрупваните лоши мисли, обиди и тежки спомени, са напълно способни да се отразят на теглото ни..

Едва ли може да се намери в света жена, която да е напълно доволна от външния си вид. И обикновено най-големият проблем е теглото. Дори топмоделите си намират по някой и друг излишен килограм на кльощавите фигури. Постоянно изникват нови диети , таблетки и методи за сваляне на килограми, но... те си остават.

Тези методи може и да не са лоши сами п себе си, но проблемът е в това, че са насочени към борба със собствения организъм. Именно тук е капанът - да водиш борба със самия себе си. По-добре е да си сътрудничиш с организма. Трябва да се опитате да разберете какво иска вашето тяло, при какви условия е съгласно да се раздели с тези ненавистни килограми...

Телосложението много често се предава по наследство, при това ние наследяваме и психологическите програми, които водят до наднормено тегло. Най-често причина се оказва неудовлетвореността от самия себе си. Човек не се приема, вечно е недоволен, а тялото е настройва послушно към изискванията на позсъзнанието и  пълнотата става предопределена.

Понякога пък организмът смята килограмите за нещо като своеобразен талисман. Това става, когато пълнотата е свързана с някакво радостно събитие, като бременността, например. Тогава организмът не желае да се раздели с нито един килограм.

Слабото телосложение пък понякога се асоциира с неприятности. Ако сте свалили килограми по време на тежки моменти, в подсъзнанието ви се е запечатало, че да си слаб, означава да си нещастен.

Причината за поява на наднормено тегло са много. Това може да бъде стремежът да не бъдете като всички, страхът, да не бъдете красиви /защото красивите са смятани за глупави/... Някои пък са толкова уморени от забраните, че поне на масата не желаят да се ограничават ...

Опитайте се да си отговорите за какво всъщност са ви тези излишни килограми? Най-лесно ще бъде за тези, които невинаги са били пълни. Спомнете  си  кога тялото ви е започнало да наедрява. Дали това е реакция  на дадени събития?

Ако пък от ранно детство сте били  закръглени, вгледайте се в роднините си, или по-скоро в бабите и дядовците си. Може да сте наследили освен телосложението им, но и негативните им психологически програми.

След като откриете “коренът на злото”, можете да се захванете за работа. Но не бързайте - поживейте седмица-две в хармония със собственото си тяло. Когато постигнете хармонията, ще  е лесно да разберете дали ви е необходимо да отслабнете.

Ако все пак сте сигурни, че трябва да свалите определен брой килограми, формулирайте целта си. Ако тя е да се омъжите, няма бързо да се разделите с килограмите, защото семейство може да се създаде независимо от размера на  талията и бедрата.

Само цел, която е свързана с вашето самоусещане може да удовлетвори подсъзнанието ви - ако, например,  искате да станете по-здрави, да промените имиджа си, да постигнете по-голяма свобода на движение....

След това си се представете в новия образ - как ще се движите, как ще изглеждате, как ще се обличате, как ще се чувствате... И когато този образ оживее във въображението ви , обърнете се към него. Започнете да живеете все едно желаното е постигнато. Новата фигура не е далече, бъдете сигурни.

И така, за да започнете да отслабвате, първо трябва да се подготвите психически.

Но знайте, ако наднорменото ви тегло е вследствие на нарушена обмяна или хормонален дисбаланс, отслабването трябва да стане само под контрола на специалист.
А и иначе, най-добре е да потърсите съвета на диетолог.  
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия