Болестите на съвременността

В днешно време електромагнитните вълни са навсякъде. Без тях не можем - те са се вмъкнали  в нашето ежедневие, те облекчават живота ни. Едновременно с  това обаче, те провокират и различни заболявания. Изследвания на френски специал

2010-07-09 23:47:42
Болестите на съвременността
В днешно време електромагнитните вълни са навсякъде. Без тях не можем - те са се вмъкнали  в нашето ежедневие, те облекчават живота ни. Едновременно с  това обаче, те провокират и различни заболявания.

Изследвания на френски специалисти показват, че през последните години рискът децата да се разболеят от левкемия /направени на 30 000 изследвания/, ако живеят до 200 м от релейни станции, се е увеличил със 70 процента. Тревожните данни потвърждават и учени от Оксфордския университет.

Мобилните телефони оказват пагубно  влияние върху мозъка. Американски, европейски, китайски и други научни екипи потвърждават риска от въздействието на тези вълни. Увеличили са се възпалителните реакции и алергиите, рискът от болестта на Алцхаймер, туморите.

Не трябва да се пренебрегва  рискът от редица други заболявания. Френски Международен изследователски център още през 1998 година е открил опасността от ракови заболявания при ползващите мобилни телефони. За 10 години рискът за появата и развитието на тумори се е увеличил 2 пъти.

Електромагнитните вълни са навсякъде -  телевизори, безжични телефони, монитори, микровълнови печки...Излъчването е различно при различни дистанции.

Мощността на релейните антени, които виждаме едва ли не на всеки блок, е от 100 до 100 000 пъти по-голяма от тази на мобилните телефони.  За тяхното влияние върху здравето има стряскащи мнения. Опасността зависи от разстоянието на хората около базовите станции и продължителността на облъчването.

Увредените от електромагнитните вълни се оплакват от главоболие, сърцебиене, стрес, болки във вратните прешлени, световъртеж, депресии.

Няма как, в 21 век човечеството е обречено да живее в т. нар. електросмог. Не е възможно да захвърлим мобилните връзки и да се преселим с пустинята. Можем обаче да се научим как да се предпазваме  и да контролираме престоя в зоната на електромагнитното излъчване, какао и да бъдем благоразумни при използването  на достиженията на съвременната техника.

Ще се отнася до мобилните телефони - не трябва да ги  използвате  много продължително.    Избягвайте  да търсите абонат при слаб сигнал или, когато сте в движение във влак или автомобил.. Изчакайте  вашият кореспондент да започне разговора  и едва тогава сложете слушалката на ухото си. Сменяйте периодично ушите. Не се препоръчва деца под 12-годишна възраст да ползват  мобилни телефони, защото техните органи са особено чувствителни  към електромагнитните вълни. В някои страни дори е забранена  продажбата на телефони на малолетни.

Най-добре е да използвате хендс фрий устройствата, така ще държите апарата по-далеч от ухото си. Избягвайте да оставяте включени телефони, особено  в спалнята.

Що се отнася до микровълновата фурна, никога  не използвайте фурна с повредена врата и не стойте близо до нея, когато работи. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия