Дълбокото дишане ще ни избави от стреса /2/

И така, стресът не може да бъде преборен само с помощта на хапчетата и  на психолога. Според специалистите, един от най-безопасните и, същевременно, ефикасни начини,  е  дишането. В САЩ има специални курсове по anger management.

2010-06-06 12:23:14
Дълбокото дишане ще ни избави от стреса /2/
И така, стресът не може да бъде преборен само с помощта на хапчетата и  на психолога. Според специалистите, един от най-безопасните и, същевременно, ефикасни начини,  е  дишането.

В САЩ има специални курсове по anger management. Там вълшебната реплика е "Гусфрабаа!" - това се произнася в продължение на 5-10 минути. У нас също битката с агресията  и стреса е на мода, но тук тайната е в дишането,  само че не дишане как да е, а биоенергийно. Ако за него отделяте по 20 минути сутрин и вечер, ще постигнете желания резултат. 


Това биоенергийно дишане се препоръчва,  например, на шофьори, на  които се налага дълго да стоят в задръствания и които са участници в натовареното движение. Така освен, че ще се освободят от напрежението, те могат да се съсредоточат върху самото шофиране като ще намалят риска от катастрофи.  


За да се диша биоенергийно е най-добре да сте легнали, но може в краен случай да го правите  и  седнали. Започва се с вдишване през носа, като първо се пълни корема, а след това гръдния кош. Издишва се по  обратния начин, но през устата. За да се постигне най-добър ефект, при издишването трябва да се чува звук, подобен на въздишка.


Дишайте дълбоко и бавно, защото, според експертите,  има вероятност да поемете прекалено много въздух, което води до  неприятни усещания, като изтръпване на ръцете, иглички или световъртеж.  Това, разбира се, не е опасно, симптомите изчезват веднага при нормализиране на дишането.


Интересно е да се отбележи, че правилното биоенергийно дишане, освен че ни освобождава от стреса, вдига либидото, защото дихателните упражнения освобождават отрицателната енергия, натрупана в тялото.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия