Жертви на модата

Дали някога се замисляме, че някои от вещите, които използваме са сериозна заплаха за нашето здраве? Много често, в името на модата, ние си вредим, като рискуваме да се разболеем или  да получим сериозна травма. Специалистите-мамолози, на

2010-04-08 16:03:10
Жертви на модата
Дали някога се замисляме, че някои от вещите, които използваме са сериозна заплаха за нашето здраве? Много често, в името на модата, ние си вредим, като рискуваме да се разболеем или  да получим сериозна травма.

Специалистите-мамолози, например, твърдят, че неудобните сутиени  травмират гърдите , вътрешните органи и затрудняват кръвообращението. Ако пък сутиенът не съответства на формата на гърдите, може да предизвика възпаление на кожата. Затова трябва да се избират сутиени подходящи по форма и размер.

Други изследвания показват, че тесните дънки и панталони могат  да предизвикат напрежение и остра болка в областта на бедрата, заради натиска  върху бедрената кост. Затова, когато купувате тесни панталони или дънки, не се надявайте, че платът ще се отпусне. Когато ги пробвате, клекнете, станете, седнете, вдигнете краката, за да се убедите, че движенията ви  са свободни. Ако не са, не ги купувайте.

Гинеколозите пък са единодушни, че така модерните напоследък прашки, са причина за  преминаване на бактерии от една зона в друга -  от ануса към влагалището. За жените, които вече сртадат от хроничен цистит, прашките са забранени, а за останалите -  на техен риск. Здравословно е да се носят обикновени бикини, за препоръчване памучни. Така се ограничава възможността от възпаления и тялото има възможност да диша.  Бельото трябва да бъде не само красиво, но и удобно, и да не носи риск за здравето. 

Хиляди травми годишно са по причина на неудобни обувки, това показва статистиката. Постоянното носене на обувки с високи токчета води до хронично пренапрежение на мускулите и сухожилията. Това става причина за болки в гърба, тъй като тялото се намира в неестествено положение. Ако все пак не можете да си представите живота без токчета, или пък работата ви го изисква, редовно правете гимнастика за мускулите на краката. Задължително е също така да купувате качествени обувки, които предлагат комфорт и удобство за краката.    Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия