Луната може да разболява и да лекува

В определени свои фази Луната изостря хроничните проблеми на човека. Лунният цикъл започва от новолунието и се състои от 4 фази, като  всяка от тях влияе и на физическото, и на емоционалното състояние на човека. При младата луна по-чувствите

2010-01-25 15:52:20
Луната може да разболява и да лекува
В определени свои фази Луната изостря хроничните проблеми на човека.

Лунният цикъл започва от новолунието и се състои от 4 фази, като  всяка от тях влияе и на физическото, и на емоционалното състояние на човека. При младата луна по-чувствителните хора страдат понякога от главоболие и нарушение на кървообращението. А с нарастването на луната в тялото  се натрупват енергия и жизнена активност. По време на пълнолунието нервната  възбудимост  е повишена, а някои хора са обладани от безпокойство и безпричинен страх.

Пълните хора трябва много да внимават през този период със своето хранене, тъй като по време на пълнолуние храната се усвоява по-добре и много лесно могат да се натрупат килограми.

Лунният цикъл има две критични точки - първата и последната четвърт, когато луната  се намира между пълнолунието и новолунието. Двете половинки като че ли  се борят помежду си и затова тази фаза е много силно енергийно наситена. В тази фаза се изостря съперничеството със всички области, в организма се изострят хроничните заболявания и възникват нови здравословни проблеми.

По време на новолунието луната влияе много силно, специалистите обясняват това с факта, че през този период Луната и Земята въздействат едновременно. Настъпва спад на жизнената енергия и човек по-силно усеща стреса или депресивните състояния. За да се предпазите от негативното въздействие на новолунието, трябва да се храните и наспивате добре, да се разхождате и да почивате по-дълго. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия