Слаклайнинг (slacklining) - удоволствие или спорт?

Страхотно забавление! Екстремно изживяване! Купон с  приятели! Начин на живот! СЛАКЛАЙНИНГА е  нов и изключително завладяващ екстремен  спорт.  Това е занимание за хора, които обичат да се движат свободно! Слаклайнинга е доста

2009-11-27 15:05:52
Слаклайнинг (slacklining) - удоволствие или спорт?
Страхотно забавление! Екстремно изживяване! Купон с  приятели! Начин на живот!

СЛАКЛАЙНИНГА е  нов и изключително завладяващ екстремен  спорт.  Това е занимание за хора, които обичат да се движат свободно! Слаклайнинга е доста  разнообразен: ходене, баланс, брейкденс, скокове, салта, сърфинг  - всичко това, но .... изпълнено върху опъната над земята лента!  Това разнообразие в стиловете дава възможност на всякакви хора с различни вкусове и способности да изпитат това удоволствие, без ограничения, което прави СЛАКЛАЙНА толкова популярен.

Къде се практикува?

СЛАКЛАЙНИНГА е  много достъпен. Това от което се нуждаеш са две здрави опори и  комплект за слаклайн. Лентата се закрепва лесно за две дървета в парка  или между два стълба на улицата и само за няколко минути всяко място се превръща в арена за забавления! За по-екстремно настроените лентата може да се опъне между две скали в каньон, високо над земята!

Малко история

Салклайна възниква през 80-те години на миналия век в националния парк Йосемити, в Калифорния, който е и средище на скалните катерачи. През  дъждовните дни катерачите използват лента от екипировкатаси, доразвивайки идеята за ходене по въже, за да запълнет свободното си време и да се забавляват. Това занимание се оказва доста полезно, тъй като развива добри рефлекси, чудесен баланс и концентрация, необходими при катеренето.

През последните години слаклайнинга се обособява като отделен спорт и набира огромен  брой почитатели по целия свят - от Норвегия до Австралия, от Америка и Европа до Япония

СЛАКЛАЙНИНГ има  фенове и в България. Все по-често  може да видите в парковета на София  хора на ленти,  които ходят, балансират и изпълняват атрактивни трикове. Всеки  може да практикува СЛАКЛАЙНИНГ. Просто трябва да опита!

Снимки на СЛАКЛАЙНИНГ!
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия