Не се поддавай на есенната депресия!

Краят на лятото е и край на доброто настроение.  Студеното, мрачно и дъждовно време придава подходящ нюанс на началото на новата учебна година. Освен това времето неизбежно влияе върху човешката психика и не е задължително да има рационално обяс

2009-09-14 09:42:06
Не се поддавай на есенната депресия!
Краят на лятото е и край на доброто настроение.  Студеното, мрачно и дъждовно време придава подходящ нюанс на началото на новата учебна година. Освен това времето неизбежно влияе върху човешката психика и не е задължително да има рационално обяснение за обхващащата всеки втори депресия.

Понятието „депресия” е пресилено казано в този случай, защото депресията е вид заболяване, а есенната отпадналост е нормално състояние на духа тези дни. Тя се отличава с тъга, меланхолия, затвореност, отпадналост и крайни нежелание и песимизъм. Нежелание да се извършват любимите дейности, да се контактува с другите, да се преодолее това състояние. Един вид апатия, в лека форма.

По принцип тези черти – на неувереността, крайното мъдруване и чувството за нещастие – са чертите на Пубертета, което кара човек да сметне другия за преувеличаващ, привличащ внимание без причина и в тази връзка инфантилен. Нека не бъдем груби към другите, всеки има своите меланхолични периоди и сме длъжни да окуражаваме близките и приятелите си, за да преодолеят временния душевен дискомфорт.

Ако лично-теб те е обхванало подобно чувство, опитай се да го отхвърлиш като не накланяш глава пред трудностите и не оставаш да тъпчеш на едно място. Смени дрехите, обкръжението, прическата и сложи усмивка на лицето си! Доброто настроение е заразно! Не се поддавай на чуждия песимизъм. (Нито на собствения :) Всеки ден съдържа по нещо красиво в себе си. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия