Бабини рецепти за здраве

Вярно е, че вече си имаме аптеки и хиляди лекарства, но и бабините рецепти и хитринки не са за подценяване. При силна водниста хрема - настъргва се 1 глава лук и се прецежда през цедка. След това се добавя преварена вода, количеството е същото кат

2009-08-28 13:30:21
Бабини рецепти за здраве
Вярно е, че вече си имаме аптеки и хиляди лекарства, но и бабините рецепти и хитринки не са за подценяване.

При силна водниста хрема - настъргва се 1 глава лук и се прецежда през цедка. След това се добавя преварена вода, количеството е същото като това, което се е получило от прецедения лук. Слагат се 1-2 капки в носа и ако се хване хремата навреме, то тази рецепта действа безотказно и бързо.

При висока температура - прави се компрес на челото, като се настъргва суров картоф, който бива увит в мокра тънка кърпа.

При болки в корема и повръщане - тук ще трябва да приложите малко готварски умения. Трябва да направите плоска питка от вода и брашно, която се запича. Тънкостта тук е, че вътрешността трябва да остане леко сурова. След това разрязвате питката на две. На вътрешната част слагате мъничко джоджен и 1 чаена лъжичка оцет. Суровата част на питката слагате върху корема, докато е още топла.
Ако имате апендикс НЕ трябва да си слагате горещи неща върху корема, така че питката не е подходяща за вас!

За кашлица - кипват се части от ракия, мед и чехтин и се консумира.
Друга рецепта за кашлица - счукват се 10 ореха, заедно с черупките, смачкват се 2 глави лук, настъргва се половин индийско орехче и се счукват 10 бонбони Лукчета. Всичко това се вари в 2 литра вода, докато остане 1 литър смес.


За зъбобол - смуче се карамфил. Това се прилага, ако сте на път или наблизо няма аналгин, който да ви помогне да преживеете нощта или да стигнете до зъболекаря възможно най-безболезнено.

При разстроен стомах препоръчвам чай от шипки.

Ако имате ечемик на окото - изчистване една скелидка чесън и три дни мажете засегнатия участък от окото.

При ниско кръвооръсяване на краката - това се ползва както при ниско кръвооръсяване, така и ако кожата ви е груба. Взимат се два съда, като в единия се слага топла вода, а в другия студена. Дръжте краката си 2 минути в топлата вода и после ги поставете за 5-10 секунди в съда със студената вода. Направете тази процедура 6-7 пъти, като задължително завършите със студена баня. После подсушете краката си и ги намажете обилно с крем. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия